Business & Finance Τετάρτη 5/06/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με βαρίδια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με βαρίδια

Με «δεκανίκι» την άνοδο στις διεθνείς αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά τη χθεσινή νέα ισχυρή πτώση με τη διάθεση όμως για κατοχύρωση κερδών να παραμένει, αφήνοντας ερωτηματικά για τη βραχυχρόνια κίνηση της εγχώριας αγοράς.

O Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.429,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,05% στις 1.233,8 μονάδες με την Alpha και την Πειραιώς περίπου στο 0,4%, ενώ πιο ήπια είναι η άνοδος για την Εθνική Τράπεζα στο +0,15% και η μετοχή της Eurobank κινείται με σχεδόν αμετάβλητη.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Ελλάκτωρ, του ΟΠΑΠ και της Σαράντης. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιταν, της Τέρνα Ενεργειακή και του ΟΛΠ.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον της Ευρώπης είναι στραμμένο στη Φρανκφούρτη και στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιµήσεις θα προχωρήσει σε µείωση των επιτοκίων κατά 25 µονάδες βάσης, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν οι δηλώσεις της Christine Lagarde αναφορικά µε την προοπτική περαιτέρω µειώσεων µέσα στη χρονιά. Tα βλέµµατα στρέφονται και στην πρώτη εκτίµηση για το ΑΕΠ του α΄ τριµήνου της Ελλάδας, η οποία θα δηµοσιευθεί την Παρασκευή.

Η επίδοση των 1.502,79 µονάδων που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ στις 20 Μαΐου, όταν επιδιωκόταν η υπέρβαση των 1.500 µονάδων, ήταν τελικά τοπικό µέγιστο στην παρούσα φάση για το ελληνικό Χρηµατιστήριο, όπως επισηµαίνει ο ∆ηµήτρης Τζάνας, σύµβουλος διοίκησης στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής». Η συνέχεια ήταν µια νηοποµπή πτωτικών συνεδριάσεων (7 στις 10), οδηγώντας την αγορά στην περιοχή των 1.430 µονάδων και διαταράσσοντας τη µέχρι πρότινος ελπιδοφόρα τεχνική εικόνα για υψηλότερα επίπεδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με άλμα της Inditex

Wall Street: Ανέκαμψε ο Dow – H αγορά βρήκε το βηματισμό της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News