Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικές τάσεις για τον S&P 500

Wall Street: Πτωτικές τάσεις για τον S&P 500

Οι δείκτες στη Wall Street κινούνται ξανά με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς και πιθανές μειώσεις των επιτοκίων στην Ευρώπη και τον Καναδά αυτή την εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 38.589,78 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,29% στις 16.777 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,26% στις 5.269,9 μονάδες.

Τα νεότερα στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λίγες ημέρες μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ σε χαμηλότερα επίπεδα για το πρώτο τρίμηνο. 

Ως εκ τούτου, οι traders αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ιδίως μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή που έδειξαν σημάδια σταθεροποίησης.

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα βρίσκονται τα βασικά στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες την Παρασκευή, με την αγορά εργασίας να αποτελεί ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τη Fed όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων.

Η στενά παρακολουθούμενη έκθεση της Παρασκευής για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες αναμένεται να δείξει ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παρέμεινε και πάλι ισχυρή τον Μάιο, με 185.000 νέες θέσεις εργασίας, μια μέτρια αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

moneryeview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News