Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαραίνει την αγορά η διεθνής αστάθεια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαραίνει την αγορά η διεθνής αστάθεια

Με ήπιες απώλειες άνοιξε η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η χθεσινή δυναμική ανόδου «βρίσκει τοίχο» στην πτωτική τάση που παρατηρείται στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη. 

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.442,55 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,48%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 0,70% στις 1.255,6 μονάδες με τις Alpha και Πειραιώς στο -1,14%, ενώ πιο περιορισμένες είναι οι απώλειες για ΕΤΕ (-0,44%) και Eurobank (-0,39%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της Βιοχάλκο, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Μυτιληναίος και της Aegean Airlines.

Εξάλλου, υποχωρούν σήμερα Τρίτη οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επικρατεί νευρικότητα και επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο και μεθαύριο.

Μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τα επίπεδα ρεκόρ θεωρείται σχεδόν βέβαιη από την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, αλλά το τι θα ακολουθήσει παραμένει αμφίβολο, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός δείχνει να επιταχύνεται.

Οι τιμές καταναλωτή στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έναντι 2,4% τους δύο προηγούμενους μήνες.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street έκλεισε χθες με μεικτά πρόσημα και το ενδιαφέρον σήμερα θα επικεντρωθεί στα στοιχεία για την αγορά εργασίας – τη μηνιαία έκθεση JOLTS – η οποία προβλέπεται να δείξει ότι οι νέες θέσεις εργασίας υποχωρούν σε χαμηλά τριών ετών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες και νευρικότητα

Wall Street: Πτωτικά ξεκίνησε τον Ιούνιο ο Dow – Ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News