Business & Finance Δευτέρα 3/06/2024, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση με το ενδιαφέρον στην ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση με το ενδιαφέρον στην ΕΚΤ

Με άνοδο ξεκίνησε ο Ιούνιος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ΕΚΤ και στην απόφαση νομισματικής πολιτικής που ανακοινώνεται την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019 και πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν για το πως ο ελαφρώς υψηλότερος πληθωρισμός της Ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή μπορεί να αλλάξει την πορεία νομισματικής χαλάρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,37% -παρατείνοντας τα κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση- με όλους τους κλάδους στο πράσινο. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας ηγούνται των κερδών, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει και ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,5%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,59%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,21%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,16%. Στον ευρωπαϊκό Νοτο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,55%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,6%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News