Business & Finance Παρασκευή 31/05/2024, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και οριακές μεταβολές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και οριακές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό με την ελπίδα ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Οο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,07% και κινείται στις 516,16 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,22% στις 18.456 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει οριακές απώλειες 0,08% στις 7.972 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρά κέρδη 0,16% στις 8.244,4 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει μόλις 0,06%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο στο 2,5% σε ετήσια βάση τον Μάιο, από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρείται σίγουρο ότι θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα ακολουθήσει.

Οι αγορές προβλέπουν μειώσεις περίπου 60 μονάδων βάσης για φέτος, αλλά τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα δείχνουν ότι οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο και ως εκ τούτου οι καταναλωτές παραμένουν υπό πίεση στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Εξάλλου με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Fed. 

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη με βαρίδι την πτώση των τεχνολογικών μετοχών μετά από μια απογοητευτική πρόβλεψη για τα στοιχεία της Salesforce, ενώ οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε βραδύτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως το πρώτο τρίμηνο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος με «βαρίδι» τη Salesforce

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News