Business & Finance Πέμπτη 30/05/2024, 23:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος με «βαρίδι» τη Salesforce

Wall Street: Κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος με «βαρίδι» τη Salesforce

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, καθοδηγούμενες από την πτώση των τεχνολογικών μετοχών μετά από μια απογοητευτική πρόβλεψη για τα στοιχεία της Salesforce, ενώ οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε βραδύτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως το πρώτο τρίμηνο.

O S&P 500 έχασε 31,47 μονάδες ή 0,60% και έκλεισε στις 5.235,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 183,50 μονάδες ή 1,08% στις 16.737,08 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 330,06 μονάδων ή 0,86%, στις 38.111,48 μονάδες.

Οι μετοχές της Salesforce σημείωσαν πτώση, μία ημέρα μετά την πρόβλεψη της εταιρείας για κέρδη και έσοδα δεύτερου τριμήνου κάτω από τις εκτιμήσεις, λόγω των αδύναμων δαπανών των πελατών της για προϊόντα cloud και τα επιχειρηματικά προϊόντα της.

Ο τεχνολογικός τομέας του S&P 500 σημείωσε πτώση και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του δείκτη αναφοράς.

Μια έκθεση του υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε βραδύτερα το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, μετά από καθοδικές αναθεωρήσεις των καταναλωτικών δαπανών και των δαπανών για εξοπλισμό και ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού σημείωσε πτώση, ενόψει της έκθεσης της Παρασκευής για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Απριλίου. Παράλληλα τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Κανονικά θα περίμενε κανείς ότι η αγορά θα ανέβαινε από μια αναθεώρηση του ΑΕΠ προς τα κάτω, επειδή αυτό σηματοδοτεί ότι η οικονομία μετριάζεται, ότι η δουλειά της Fed έχει τελειώσει και ότι μπορούμε να έχουμε μειώσεις επιτοκίων. Αυτή δεν είναι η αντίδραση που λαμβάνουμε σήμερα», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής επενδυτικής έρευνας στην Nationwide.

«Επομένως, είμαι λίγο έκπληκτος, αλλά όχι τόσο έκπληκτος, απλώς μετά το (ράλι) των έξι εβδομάδων που είχαμε, είναι αρκετά υγιές και αναμένεται να δούμε κάποια παγίωση ή πλάγια κίνηση για λίγο καιρό».

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τα στοιχεία, ενώ οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στο 50,4%, από 48,7% πριν από τα στοιχεία, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Οι αποδόσεις των ομολόγων είχαν φθάσει σε υψηλά πολλών εβδομάδων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας, η HP σημείωσε άλμα μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εσόδων για το β’ τρίμηνο.

Η Tesla σημείωσε άνοδο αφού το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να καταχωρήσει το λογισμικό «Full Self-Driving» στην Κίνα.

Η μετοχή της εταιρείας λιανικής Best Buy εκτοξεύτηκε αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου, ενώ η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Kohl’s κατέρρευσε αφού μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Οι μετοχές της Dell Technologies σημείωσαν πτώση. Τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αναμένονταν μετά το κλείσιμο, μαζί με τα αποτελέσματα της Nordstrom και της Costco.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News