Business & Finance Πέμπτη 30/05/2024, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα πτώση – Βουτιά για τη Salesforce

Wall Street: Νέα πτώση – Βουτιά για τη Salesforce

Οι δείκτες στη Wall Street υποχωρούν την Πέμπτη, καθώς η αναθεωρημένη προς τα κάτω ανάπτυξη των ΗΠΑ προσέθεσε νέες ανησυχίες για την οικονομία εν μέσω αυξημένου πληθωρισμού και περιοριστικής νομισματικής πολιτικής. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση 1% στις 38.057,5 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,34% στις 5.249 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% στις 16.859 μονάδες.

Η Salesforce σημειώνει βουτιά 19%, καθώς δεν έπιασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα το πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Οι προβλέψεις της εταιρείας για τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου έπεσαν επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Από την άλλη πλευρά, η Foot Locker σημειώνει άλμα άνω του 28% λόγω των ισχυρότερων από τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε πιο αργά το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,3% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, χαμηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση του 1,6% και αισθητά πιο αργά από τον ρυθμό 3,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Παρότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε να σημάνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον, η μέτρηση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών κατά το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε 3,3% από 3,4%, τιμή που εξακολουθεί να είναι από τις πιο υψηλές σε ένα έτος.

Στο μεταξύ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 219.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου από 216.00 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 218.000.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον τα στοιχεία της Παρασκευής για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News