Business & Finance Πέμπτη 30/05/2024, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια αντίδρασης με τραπεζική ανάκαμψη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια αντίδρασης με τραπεζική ανάκαμψη

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να προσπαθεί να αντιδράσει, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, σε ευθυγράμμιση με την προσπάθεια ανάκαμψης που καταγράφεται και στις ευρωαγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.447,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.

Ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει κατά 0,8% με την ΕΤΕ να σημειώνει κέρδη 1,7%, την Eurobank να κερδίζει 1,44%, την Πειραιώς στο +0,55%, ενώ η Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,19%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines και της Ελλάκτωρ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Quest Συμμετοχών και της Autohellas.

Η χθεσινή ισχυρή πτώση μηδένισε ουσιαστικά τα κέρδη του Μαΐου. Όπως επισηµαίνει στην «Καθημερινή» ο Δηµήτρης Τζάνας, σύµβουλος διοίκησης της «Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ», αν και υπάρχουν θετικοί καταλύτες για το Χ.Α. (αποτελέσµατα α΄ τριµήνου, placements, IPOs, deals), ωστόσο δεν σηµατοδοτούν στην παρούσα φάση την εκδήλωση αυξηµένου ενδιαφέροντος από πλευράς εγχώριων επενδυτών. Την ίδια ώρα οι διεθνείς επενδυτές θεωρούν ότι οι γενναιόδωρες αποδόσεις που έχουν ήδη καταγραφεί στην ελληνική αγορά φέτος συνιστούν ισχυρό κίνητρο για κατοχύρωση κερδών, σε συνέχεια της φανερής αδυναµίας για υπέρβαση των 1.500 µονάδων.

Σύμφωνα με του αναλυτές, για να επιστρέψει η αγορά σε απόσταση… βολής από τις 1.500 µονάδες απαιτείται αύξηση τζίρου, µε τα πρόσφατα placements να έχουν περιορίσει τη ρευστότητα στην αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά την πτώση

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News