Business & Finance Πέμπτη 30/05/2024, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά την πτώση

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά την πτώση

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε μια προσπάθεια να αποτινάξουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων εν μέσω αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων και με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων που θα δώσουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται, αφού κατέγραψε τις χειρότερες συνεδριάσεις του μήνα τις δύο τελευταίες ημέρες, κλείνοντας την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,15%στις 18.446 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακή άνοδο 0,12% στις 7.935,20 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,02% στις 8.181 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,24%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,2%.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών κερδίζουν 0,6%, ενώ ο κλάδος των μεταλλευτικών εταιρειών σημειώνει πτώση 1,3%, καθώς οι έμποροι αξιολογούν τον αντίκτυπο της αποχώρησης της BHP Group από την Anglo American.

Η προσοχή των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα και την ανεργία στην ευρωζώνη που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα. Το κύριο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα αυριανά στοιχεία  για την πορεία του πληθωρισμού τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News