Business & Finance Τετάρτη 29/05/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σημαντικές απώλειες – Διορθώνει η Nvidia

Wall Street: Σημαντικές απώλειες – Διορθώνει η Nvidia

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη με φόντο την πτώση της «αγαπημένης» της Τεχνητής Νοημοσύνης Nvidia που αποτελούσε μέχρι χθες «φάρο» ανόδου για τους επενδυτές.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,96% στις 38.480,7 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,45% στις 16.944,17 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει πτώση 0,62% στις 5.273,4 μονάδες. 

Η Nvidia σημειώνει πτώση 1,3% για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των τριών συνεδριάσεων μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, η Nvidia σημείωσε άνοδο περίπου 20%. Άλλες τεχνολογικές μετοχές, όπως οι Tesla, Alphabet, Microsoft και Meta, διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

Εκτός τεχνολογίας, η American Airlines σημειώνει βουτιά άνω του 13% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τις πωλήσεις της δεύτερου τριμήνου, ενώ σε πτώση άνω του 6% συμπαρασύρει και τη μετοχή της Southwest Airlines. Από την άλλη πλευρά, η Dick’s Sporting Goods καταγράφει άλμα άνω του 12% λόγω των ισχυρών κερδών και της βελτίωσης του outlook.

Οι μετοχές δέχονται πλήγματα στις περισσότερες μεγάλες αγορές λόγω των φόβων που έχει προκαλέσει η επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή και είναι πιθανό να επηρεάσει τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. 

Ο επίμονος πληθωρισμος έχει ωθήσει αρκετούς αξιωματούχους της Fed να δηλώσουν τις τελευταίες ημέρες ότι θα ήθελαν περισσότερα στοιχεία αποκλιμάκωσης των τιμών προτού αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια από τα υψηλά επίπεδα των δύο και πλέον δεκαετιών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News