Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις του ευρώ – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις του ευρώ – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα καθορίσουν την πορεία των επιτοκίων από ΕΚΤ και Φέντεραλ Ριζέρβ.  

Πρώτα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία την Τετάρτη, εν συνεχεία για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ την Παρασκευή. Αναλυτές δεν αναμένουν απρόσμενη άνοδο στην Ευρωζώνη η οποία θα μπορούσε να αποσυντονίσει τα σχέδια της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου. 

«Τι θα μπορούσε να εμποδίσει την ΕΚΤ από μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα; Μόνο μεγάλες εκπλήξεις», αναφέρει ο Κρίστοφερ Ρίγκερ, επικεφαλής έρευνας για τα επιτόκια και τις πιστώσεις της Commerzbank. 

Oικονομολόγοι περιμένουν οριακή άνοδο στις τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη στο 2,5% από 2,4% με το δομικό πληθωρισμό να παραμένει σταθερός. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 3,6 μονάδες βάσης, στο 2,58%, ενώ στη διετία κινήθηκε στο 3,05% με άνοδο δύο μονάδων βάσης. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε περισσότερο από έξι μονάδες βάσης, στο 3,89% με το spread έναντι των γερμανικών στις 130,4 μονάδες βάσης. Στην ελληνική 10ετία η απόδοση ενισχύθηκε στο 3,58% με το spread στις 100 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία επέστρεψε στο 3,09%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 44 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News