Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 20:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια μηνός για τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια μηνός για τον STOXX 600

Με πτώση έκλεισαν οι μετοχές στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω διευρυμένων απωλειών, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στο τέλος της εβδομάδας, την ώρα που οι αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,6%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια μηνός. Οι περισσότεροι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με πτώση, με τον CAC 40 στο Παρίσι να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα με απώλειες 0,9%. 

O διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Μινεάπολις στις ΗΠΑ, Νιλ Κασκάρι, σε συνέντευξή του στο CNBC, είπε ότι η Fed θα πρέπει να περιμένει για σημαντική πρόοδο στον πληθωρισμό προτού προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. 

Ο κλάδος ταξιδίων και ψυχαγωγίας καθοδήγησε τις απώλειες μεταξύ των κλάδων του STOXX 600, με πτώση 2,8%, με τη μετοχή της Flutter Entertainment με έδρα το Λονδίνο να υποχωρεί 7,4%. 

Πτώση 1% σημείωσε ο κλάδος υγείας, ενώ του real estate αντιστάθηκε στις πτωτικές πιέσεις και σημείωσε άνοδο 0,7%. 

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαίου στην Ευρωζώνη που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή, ενώ μεμονωμένα στοιχεία θα ανακοινωθούν στη Γερμανία, στην Ισπανία και στη Γαλλία τα οποία θα δώσουν μία πρώτη εικόνα. 

Την ίδια στιγμή, έρευνα της ΕΚΤ έδειξε ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες στην Ευρωζώνη έχουν περιοριστεί για τους επόμενους 12 μήνες στο 2,9% από το 3% του Απριλίου, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2021. 

 

 

 moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News