Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 16:49
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνευρη συνεδρίαση με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Άνευρη συνεδρίαση με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης μετά το τριήμερο, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που πρόκειται να δημοσιευτούν αυτή την Παρασκευή. 

Συνολικά, ο Μάιος αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο για τους βασικούς δείκτες. Τα ηπιότερα από το προσδοκώμενο στοιχεία του πληθωρισμό, καθώς καιτα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων στήριξαν το κλίμα αισιοδοξίας ότι η μείωη των επιτοκίων από τη Fed θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από το αρχικά προσδοκώμενο. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία των καταναλωτικών δαπανών άλλαξαν τις προβλέψεις. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε πρώτα να έχει δεδομένα πολλών μηνών προτού γίνει η πρώτη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. 

Αυτόν τον μήνα, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 5,3%, ενώ ο Nasdaq  έχει σημειώσει κέρδη περίπου 8%, αφού έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε νέο υψηλό ρεκόρ. Ο Dow Jones  σημείωσε άνοδο 3,3% και ξεπέρασε τις 40.000 για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News