Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 16:13
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ράλι για την GameStop – Άντλησε 933 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών

Νέο ράλι για την GameStop – Άντλησε 933 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών

Εκτινάχθηκε η μετοχή της GameStop στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάνοντας άλμα έως και 26% προσυνεδριακά, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι άντλησε περίπου 933 εκατ. δολάρια από πώληση 45 εκατ. μετοχών. 

Δεν έγινε γνωστό το ύψος της τιμής πώλησης, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι η μεταβίβαση δεν έγινε σε προκαθορισμένη τιμή. 

Τα σχέδια για την πώληση του μετοχικού μεριδίου ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, εν μέσω αναζωπύρωσης της επενδυτικής «μανίας» με τα meme stocks.

Ειδικότερα, η πώληση έγινε αφότου ο λογαριασμός «Roaring Kitty», το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Keith Patrick Gill, επανεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από απουσία τριών ετών. Ο Gill έγινε ευρέως γνωστός στους κύκλους των day traders κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τις αισιόδοξες αναλύσεις του στο Reddit για την GameStop.

Έτσι, με μία ανάρτησή του, με την οποία άφηνε να εννοηθεί ότι επίκειται κάποια καλή εξέλιξη στην εταιρεία, η μετοχή της GameStop επιδόθηκε σε ένα ξέφρενο ράλι, αγγίζοντας το υψηλό των 64,85 ευρώ στις 14 Μαΐου, τουλάχιστον 200% πάνω από το κλείσιμο στις 10 Μαΐου. Έκτοτε, η μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά και βρίσκεται κοντά στα 24 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο πάρτι στις meme stocks – Επιστρέφει η μανία της πανδημίας;

Το 2022 έσκασε επιτέλους την φούσκα των meme stocks

Πόσα χρήματα θα βγάζατε, αν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια στη Gamestop;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News