Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο με πιέσεις στις τράπεζες

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο με πιέσεις στις τράπεζες

Με περιορισμένη δυναμική ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση «ασφαλείας» από τις 1.500 μονάδες και τα υψηλά 13 ετών. 

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στην περιοχή των 1.481 μονάδων, ενώ συνεχίζουν να γίνονται κινήσεις κατοχύρωσης. Αυτή την εβδομάδα, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων, με τα βλέμματα να στρέφονται σήμερα στη Motor Oil μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Εκτός αυτού, όμως, εκκρεμούν τα αποτελέσματα της Cenergy, του ΟΠΑΠ και της Τέρνα Ενεργειακή αύριο, καθώς και της AustriaCard την Παρασκευή.

Επίσης, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει στραφεί στην επικείμενη εισαγωγή της Noval Property, η οποία ανέλυσε χθες το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 340 εκατ. ευρώ που υλοποιεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας και τους πυλώνες στρατηγικής και τα ακίνητα που θα αναπτύξει στο πλαίσιο αυτό.

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, εμφανίζοντας διορθωτικές τάσεις μετά το χθεσινό άλμα. Ειδικότερα, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά σχεδόν 1%, ενώ πτωτικά κινείται και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της Coca Cola, αν και έχει υποχωρήσει από το υψηλό τετραετίας που άγγιξε χθες.  

Σε καθεστώς μεταβλητότητας βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, αφότου έγινε γνωστό ότι συνεχίζει με νέο αγοραστή τις διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση της 100% θυγατρικής του Telekom Romania Mobile (TKRM). Πρόκειται για την West Network Invest SRL.

Επίσης, σε αναζήτηση προσήμου βρίσκεται η μετοχή της Mytilineos, αφότου ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επενδύσεις τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ στην Ιταλία. «Έχοντας εργαστεί αθόρυβα εδώ και πέντε χρόνια, είμαστε πλέον έτοιμοι να εγκαινιάσουμε τα γραφεία μας στο Μιλάνο: Αυτά θα είναι ο κόμβος μας για την Κεντρική Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοίνωσε βελτίωση οικονομικών μεγεθών η Epsilon Net, με άλμα 33,38% στον τζίρο του α’ τριμήνου (27,719 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 42,86% στα 7,897 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες το ΕΧΑΕ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,4 εκατ. το α’ τρίμηνο και αύξηση 15,7% στον κύκλο εργασιών

Στο μεταξύ, σε αναζήτηση προσήμου άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων του πληθωρισμού σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας. Στην Ευρώπη, τα στοιχεία αυτά είναι απίθανο να αλλάξουν την πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια στη συνεδρίαση του Ιουνίου την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, πρόκειται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα επόμενα βήματα στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το επενδυτικό πλάνο των €340 εκατ. – Με discount 30% η είσοδος στο Χ.Α.

Όμίλος Mytilineos: Οι επενδύσεις των 3 δισ. ευρώ και τα σχέδια στην Ιταλία

Motor Oil: Πρόταση για bonus δύο μισθών στους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News