Business & Finance Δευτέρα 27/05/2024, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο – Καταλύτης οι τράπεζες

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο – Καταλύτης οι τράπεζες

Με ανοδική ορμή ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κάνει νέα προσπάθεια ή τουλάχιστον εγχείρημα γεφύρωσης της διαφοράς με τις 1.500 μονάδες.

Μετά από μια εβδομάδα, στην οποία τα δύο placement, της Jumbo και της Mytilineos, επηρέασαν τη ρευστότητα και ενόσω υπήρχαν έντονες πιέσεις από το εξωτερικό και τις ανησυχίες για τα επιτόκια, ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο περίπου 1% πάνω από τις 1.492 μονάδες. Για τους αναλυτές, τα σημεία στήριξης είναι οι 1420 και οι 1457 μονάδες, ενώ τα σημεία αντίστασης είναι στις 1490 και έπειτα τις 1503 μονάδες, τις οποίες όμως για να κατοχυρώσει το ελληνικό χρηματιστήριο απαιτούνται αυξημένες συναλλαγές.

Αυτή την εβδομάδα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην επενδυτική διάθεση και τις κινήσεις στο ταμπλό θα παίξουν τα αποτελέσματα τριμήνου που εκκρεμούν -σήμερα θα ανακοινώσει το ΕΧΑΕ, ενώ ακολουθούν η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ και η Cenergy- καθώς και η αξιολόγηση του οίκου Fitch αυτή την Παρασκευή. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, επικρατεί κλίμα έντονης μεταβλητότητας.

Στήριγμα στη σημερινή συνεδρίαση φαίνεται να δίνουν οι τράπεζες, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 1.320 μονάδες περίπου, μετά από τη διόρθωση των περασμένων ημερών. Ανοδικά κινείται και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ώθηση από τη μετοχή του EXAE ενόψει των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Πάντως, ανεπηρέαστη φαίνεται σήμερα η ελληνική αγορά από τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου το κλίμα είναι υποτονικό λόγω αργίας σε Βρετανία και ΗΠΑ. Ωστόσο, η προσοχή του επενδυτικού κόσμου είναι στραμμένη στα στοιχεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τα οποία δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να επισφραγίσουν την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που θα δώσουν κάποια ιδέα σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη ευκαιρία αναζητούν τέσσερις εταιρείες

HIG: Οι προοπτικές της Ελλάδας, οι νέες επενδύσεις και τα τρόφιμα

Fourlis: Οργανωτικές αλλαγές και ενοποίηση τμημάτων Οικονομικής Διεύθυνσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News