Business & Finance Δευτέρα 27/05/2024, 10:50
ΑΓΟΡΕΣ

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Στον πληθωρισμό τα βλέμματα

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Στον πληθωρισμό τα βλέμματα

Νωχελικό ξεκίνημα σε μία κατά πάσα πιθανότητα ήρεμη ημέρα κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αγγλική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας, όπως και η Wall Street εξαιτίας του Memorial day.

Έπειτα από μία εβδομάδα ανησυχιών για την επόμενη κίνηση των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τα επιτόκια δανεισμού, οι ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουν την εβδομάδα αναζητώντας πρόσημο. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,02%. Ο γερμανικός Dax καταγράφει ήπια άνοδο της τάξης του 0,2%, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ μικρότερα κέρδη περίπου 0,1% καταγράφει ο γαλλικός Cac 40.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν τα στοιχεία του πληθωρισμού του Μαΐου στην Ευρωζώνη, τα οποία θα επισφραγίσουν  την απόφαση της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Ιούνιο. Τότε, οι επενδυτές αναμένουν με πιθανότητα 980% ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει την πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια.

Επίσης, την Παρασκευή δημοσιεύονται τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να δώσουν μια «γεύση» στους αναλυτές για το πότε θα ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Luis de Guindos: Συνετή προσέγγιση η μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Λαγκάρντ: Βλέπει μείωση τον Ιούνιο με τον πληθωρισμό υπό έλεγχο

Kazaks (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να βιαζόμαστε για τις επιτοκιακές μειώσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News