Business & Finance Παρασκευή 24/05/2024, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Το καλοκαίρι αναμένεται πολύ «νευρικό» – Θα ξεθυμάνει το ράλι

Wall Street: Το καλοκαίρι αναμένεται πολύ «νευρικό» – Θα ξεθυμάνει το ράλι

H συνηθισμένη ραστώνη του καλοκαιριού που αποτυπώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ενδεχομένως να γίνει πιο έντονη αυτό το καλοκαίρι με τον πληθωρισμό να παραμένει επίμονα υψηλός και την έντονη προεκλογική εκστρατεία με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας να ασκούν πιέσεις στο ράλι που έχει ωθήσει και τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά. 

Ο S&P 500 ενισχύεται φέτος 12% χάρη στα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που να κάνει την Fed να μειώσει τα επιτόκια. Συνεπώς, αναλυτές εκτιμούν ότι το ράλι αυτό είναι απίθανο να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. 

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η πιο υποτονική περίοδος για τις αμερικανικές μετοχές. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί στο 56% των περιπτώσεων το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της CFRA Research από το 1945.  

Ωστόσο, το καλοκαίρι αυτό δεν προδιαγράφεται και τόσο ήρεμο με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς τις επιτοκιακές μειώσεις και την έκβαση των προεδρικών εκλογών. 

«Δεν περιμένουμε πολλούς καταλύτες για περαιτέρω κέρδη»,ανέφερε ο Σάμερ Σαμάνα, στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo Investment Institute.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία των μετοχών την υπόλοιπη διάρκεια του έτους, καθορίζοντας και την πορεία των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. 

Υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες για μειωσεις επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ φέτος, ωθώντας τις αποδόσεις σε υψηλότερα επίπεδα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News