Business & Finance Παρασκευή 24/05/2024, 16:47
ΑΓΟΡΕΣ

«Συνέρχεται» η Wall Street από τη χθεσινή βουτιά

«Συνέρχεται» η Wall Street από τη χθεσινή βουτιά

«Συνέρχονται» οι αμερικανικές αγορές μετά από τη χθεσινή βουτιά που οδήγησε στη μεγαλύτερη πτώση του Dow Jones εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων και ενόψει του τριημέρου για το Memorial Day τη Δευτέρα, η εικόνα των βασικών δεικτών είναι σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με χθες. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones διαμορφώνεται πέριξ των 39.124 μονάδων με ήπια άνοδο 0,15%. «Δειλά» κέρδη σημειώνει και ο S&P 500 στις 5.288 μονάδες και +0.39%, ενώ ο Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,33% στις 16.790 μονάδες.

Χθες, οι δείκτες έκαναν μεγάλη βουτιά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Σε συνδυασμό με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία δείχνουν κάποια «επιμονή» των πιέσεων στην οικονομία, επικράτησε διάχυτη απαισιοδοξία στον επενδυτικό κόσμο ότι τα επιτόκια δανεισμού θα παραμείνουν υψηλά για πολύ καιρό ακόμη. 

Μάλιστα, το πρωτοφανές ράλι της μετοχής της Nvidia, του τεχνολογικού κολοσσού που «δικαίωσε» την επενδυτική φρενίτιδα γύρω από την ΑΙ με άριστα αποτελέσματα τριμήνου, δεν κατάφερε να κρατήσει το μομέντουμ στους αμερικανικούς δείκτες. Με κεφαλαιοποίηση άνω των 2,5 τρισ. δολαρίων, έχει μεγάλα ακόμη περιθώρια ανόδου και στήριξης του S&P 500. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μια νέα βιομηχανική επανάσταση»: Ράλι 140 δισ. σε ένα βράδυ για την εταιρεία-φαινόμενο

Πρακτικά Fed: Ανησυχίες από την απουσία προόδου στον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News