Business & Finance Παρασκευή 24/05/2024, 11:04
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Στο κόκκινο υπό τη σκιά των κεντρικών τραπεζών

Ευρωαγορές: Στο κόκκινο υπό τη σκιά των κεντρικών τραπεζών

Προς τη μεγαλύτερη βουτιά εδώ και τουλάχιστον πέντε εβδομάδες οδεύουν οι ευρωαγορές, καθώς αναδύθηκαν εκ νέου οι ανησυχίες για νέα καθυστέρηση της μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΚΤ και τη Fed. Οι φόβοι αυτοί αναζωπυρώθηκαν λόγω της «επιμονής» που δείχνουν ορισμένα πληθωριστικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση, που αυτή την ώρα ξεπερνάει το -0,7%. Ο γερμανικός Dax διολισθαίνει κατά σχεδόν 0,8%, ο γαλλικός Cac 40 κάνει πτώση 0,6% και ο FTSE MIB κάνει βουτιά πέριξ του 0,9%. Ο αγγλικός δείκτης FTSE 100 επίσης υποχωρεί στο περίπου 0,7%.

Χθες, ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed και αφότου τα οικονομικά στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ «έδειξαν» ότι τα επιτόκια δανεισμού θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα. 

Η ΕΚΤ φαίνεται πάντως έτοιμη να μειώσει το κόστος δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Απεναντίας, για την Τράπεζα της Αγγλίας άρχισαν να υπάρχουν αμφιβολίες, μετά τη δημοσίευση των τελευταίων πληθωριστικών στοιχείων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Μικρότερη των προβλέψεων η μείωση του πληθωρισμού

Λαγκάρντ: Βλέπει μείωση τον Ιούνιο με τον πληθωρισμό υπό έλεγχο

Reuters: Γιατί τα επιτόκια θα μείνουν για πάντα υψηλά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News