Business & Finance Πέμπτη 23/05/2024, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τεχνολογική άνοδος με μοχλό τη Nvidia

Wall Street: Τεχνολογική άνοδος με μοχλό τη Nvidia

Για νέο ιστορικο υψηλό -το 25ο φέτος- βάζει πλώρη ο S&P 500 στη Wall Street με οδηγό τη Nvidia Corp., καθώς τα αποτελέσματά της αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι η μανία της τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τα κέρδη.

Ωστόσο, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,48% στις 39.479 μονάδες, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν τα πρακτικά της Fed. Αντιθέτως, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει μόλις 0,02%.

Το επενδυτικό κλίμα πήρε ώθηση με την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων από την Nvidia, με τον κατασκευαστή τσιπ να θεωρείται ευρέως ως σηματωρός για τη ζήτηση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η μετοχή της ενισχύεται άνω του 9%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ, αφού τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία προσέφερε επίσης μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, καθώς συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης. 

Παρά τα κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας, η αγορά παραμένει επιφυλακτική εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με το ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο, ιδίως μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Fed σχετικά με τον επίμονο πληθωρισμό.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας εδραίωσαν τους φόβους ότι η Fed είναι όλο και λιγότερο σίγουρη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά πίσω προς τον ετήσιο στόχο του 2%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News