Business & Finance Πέμπτη 23/05/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με ερωτηματικά

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με ερωτηματικά

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω μικρής ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 1,51%. Οι πωλητές βρήκαν χθες «πάτημα» από το placement της Μυτιληναίος, εντείνοντας τη διάθεση κατοχύρωσης κερδών, χωρίς πάντως η αγορά να πέσει κάτω από την στήριξη των 1.480 μονάδων.  

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.485,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,38% με την αξία των συναλλαγών στα 11,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,22%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 1.317,32 μονάδες με την Eurobank να καταγράφει κέρδη 0,4%, την Πειραιώς να κερδίζει 0,37%, ενώ πτωτικά κινείται η Alpha κατά 0,3% και η μετοχή της ΕΤΕ είναι σχεδόν αμετάβλητη.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της Ελλάκτωρ, του ΟΠΑΠ και των ΕΛΠΕ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor και της Viohalco.

Όπως επισηµαίνει ο Δηµήτρης Τζάνας της «Κύκλος Χρηµατιστηριακής» στην «Καθημερινή», η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.500 µονάδες, έχοντας καταγράψει άνοδο πάνω από 15% από την αρχή του έτους και πάνω από 24% για τις τράπεζες, βρίσκει αντιστάσεις. Οι 1.505 µονάδες για τον Γενικό Δείκτη και η ζώνη των 3.660-3.730 µονάδων για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης απαιτούν αυξηµένες συναλλαγές και πρόσθετους καταλύτες.

Την ίδια ώρα, με ήπια κέρδη κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των πρακτικών της Fed που πυροδότησαν νέες ανησυχίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αλλά και με φόντο την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της Nvidia, η οποία κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη – Εξαίρεση το Λονδίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News