Business & Finance Πέμπτη 23/05/2024, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη – Εξαίρεση το Λονδίνο

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη – Εξαίρεση το Λονδίνο

Με ήπια κέρδη κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των πρακτικών της Fed που πυροδότησαν νέες ανησυχίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αλλά και με φόντο την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της Nvidia, η οποία κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 522,8 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,29% στις 18.732,5 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,35% στις 8.120,4 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,19% στις 8.354 μονάδες.

Tα πρακτικά από τη συνεδρίαση της 30ης Απριλίου/1ης Μαίου έδειξαν ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος τους τελευταίους μήνες στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Μάλιστα, κάποιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ακόμη και μία αύξηση των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει κοντά στο στόχο του 2%. 

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα πρακτικά έδωσαν έναν «γερακίσιο» τόνο και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη προτού ακούσουν κάποιο σήμα από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ για μείωση των επιτοκίων. 

Πτωτικά κινείται μόνο ο δείκτης του Λονδίνου μετά την προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ στις 4 Ιουλίου, τερματίζοντας τις πολύμηνες εικασίες σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της εθνικής ψηφοφορίας. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να χάσει από το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Οι traders αναμένουν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη. 

Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν νωρίτερα με μεικτά πρόσημα.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News