Business & Finance Τετάρτη 22/05/2024, 21:00
ΑΓΟΡΕΣ

Βρετανία: Αυξάνεται η μεταβλητότητα για τη στερλίνα μετά την ανακοίνωση των εκλογών

Βρετανία: Αυξάνεται η μεταβλητότητα για τη στερλίνα μετά την ανακοίνωση των εκλογών

Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα της στερλίνας, καθώς οι συναλλασσόμενοι περιμένουν πλέον πιο γρήγορα του αναμενομένου εκλογές στη Βρετανία. 

Η μεταβλητότητα του νομίσματος σε ορίζοντα διμήνου ή τριμήνου αυξήθηκε πάνω από τις 20 μονάδες βάσης σήμερα Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπδο από τα μέσα Απριλίου, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εντεινόμενες φημολογίες για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών. Σήμερα, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι η ημέρα των εκλογών θα είναι η 4η Ιουλίου. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλο προβάδισμα των Εργατικών με επικεφαλής τον Κέιρ Στάρμερ. Οι σημερινές κινήσεις ωστόσο της στερλίνας είναι από τις πρώτες ενδείξεις ότι η αγορά αρχίζει να προετοιμάζεται για τις κάλπες. 

«Με τη διαφορά μεταξύ Εργατικών και Τόρις τόσο μεγάλη στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται σαν το αποτέλεσμα των εκλογών να έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές», αναφέρει ο Σίμον Χάρβεϊ, επικεφαλής αναλύσεων για την αγορά ξένου συναλλάγματος της Monex Europe. 

Έρευνα του Bloomberg στην οποία συμμετέχουν επενδυτές έδειξε ότι μία νίκη των Εργατικών στις εκλογές θα ήταν η καλύτερη έκβαση για τις βρετανικές μετοχές και τη στερλίνα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Εκλογές την 4η Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News