Business & Finance Τετάρτη 22/05/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στασιμότητα με το βλέμμα σε Nvidia και Fed

Wall Street: Στασιμότητα με το βλέμμα σε Nvidia και Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, κοντά στα νέα υψηλά που κατέκτησαν χθες, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αλλά και των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων της αγαπημένης της αγοράς Nvidia.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί μόλις 0,01% στις 39.870,5 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται μόλις 0,04% στις 16.840 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις 5.321,38 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν κέρδη την Τρίτη, κυρίως χάρη στον κλάδο της τεχνολογίας, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. 
Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia θεωρείται ευρέως ως δείκτης για τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης και αναμένεται να παρουσιάσει εκθετική αύξηση των κερδών της λόγω της ζήτησης από τον κλάδο.

Η Nvidia κατασκευάζει επί του παρόντος τα πιο προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που διατίθενται στην αγορά και εκτιμάται ότι έχει επωφεληθεί σημαντικά από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που ανταγωνίζονται στην προώθηση σχεδίων για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένονται τα πρακτικά της Fed στον απόηχο μιας σειράς επιφυλακτικών σημάτων από τα μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίαση και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός αποδεικνύεται επίμονος, αλλά άφησε στο τραπέζι την πιθανότητα επιτοκιακών μειώσεων. Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει, προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Target υποχωρεί 7,7% λόγω των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, τα οποία είδαν τη λιανική εταιρεία να χάνει τις προσδοκίες για τα κέρδη της λόγω των αδύναμων δαπανών διακριτικής ευχέρειας.

Η μετοχή της Urban Outfitters ενισχύεται κατά 6%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η Toll Brothers κερδίζει 1% αφού ο κατασκευαστής κατοικιών αύξησε τις προβλέψεις του για τις παραδόσεις για το σύνολο του έτους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News