Business & Finance Τετάρτη 22/05/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση με βαρίδι τη Mytilineos

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση με βαρίδι τη Mytilineos

Συνεχίζει στον δρόμο της διόρθωσης και την κατοχύρωσης κερδών το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω πτωτικών τάσεων στις ευρωαγορές. Σύµφωνα µε αναλυτές, η κατοχύρωση µέρους των βραχυπρόθεσµων κερδών από κάποια χαρτοφυλάκια είναι λογική, τη στιγµή που και το διεθνές κλίµα είναι επιφυλακτικό, ενώ εάν κρατηθούν οι στηρίξεις θα διατηρηθεί η ανοδική τάση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.487 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,6% με την αξία των συναλλαγών στα 45 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,83%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,81% στις 1.324,11 μονάδες με την Alpha, την Πειραιώς και την Eurobank να καταγράφουν πτώση άνω του 1%, ενώ πιο περιορισμένες είναι οι απώλειες για την ΕΤΕ (-0,59%). 

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος και της Ελλάκτωρ, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, της Coca Cola και της Jumbo.

Η μετοχή της Μυτιληναίος πιέζεται, μετά το placement 7,2 εκατ. μετοχών της εταιρείας, που πραγμaτοποιήθηκε στα 35,50 ευρώ, με discount σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 38,94 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται με πτώση την Τετάρτη, παρά τα νέα ρεκόρ χθες στη Wall Street, καθώς ο βρετανικός πληθωρισμός εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 2,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, έναντι πρόβλεψης για 2,1%, αλλά πολύ πιο κοντά στο στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας σε σχέση με το 3,2% του Μαρτίου.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Placement 4,5 εκατ. μετοχών

Ευρωαγορές: Κόκκινα πρόσημα στη σκιά του βρετανικού πληθωρισμού

Wall Street: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ τερμάτισαν S&P 500 και Nasdaq

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News