Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 20:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις εν αναμονή νέων στοιχείων

Ομόλογα: Μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις εν αναμονή νέων στοιχείων

Ελαφρά πτώση σημείωσαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, οι οποίες τον τελευταίο καιρό κινούνται σε στενό πλαίσιο διακύμανσης, με τους επενδυτές να περιμένουν μία σειρά από νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα για την πορεία των επιτοκίων. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποοχώρησε 2,5 μονάδες βάσης, στο 2,50%, ενώ στη διετία διαμορφώθηκε στο 2,97% με ανάλογη πτώση. 

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία της ΕΚΤ για τους μισθούς πρώτου τριμήνου στην Ευρωζώνη τα οποία αναμένεται να δείξουν μικρή πτώση. Αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν επανειλημμένως υπογραμμίσει την ανάγκη να δουν μικρότερες αυξήσεις στους μισθούς για να πεισθούν ότι ο πληθωρισμός έχει εισέλθει σε μία σταθερά καθοδική πορεία. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε ελαφρώς στο 3,80% με το spread έναντι των ιταλικών στις 129 μονάδες βάσης. 

 Στην ελληνική αγορά, δεν σημειώθηκε και πάλι αξιόλογη μεταβολή, η απόδοση στη 10ετία διαμορφώθηκε στο 3,50% με το spread στις 98 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία στο 3%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 74 εκατ. ευρώ. 

Οι αγορές θεωρούν δεδομένη τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, ωστόσο αμφιβάλουν για το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. 

Το spread μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών 10ετώ περιορίστηκε ελαφρώς στις 190 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από το υψηλό πενταετίας των 220 μονάδων βάσης του Απριλίου. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News