Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 19:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο «κόκκινο» για τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο «κόκκινο» για τον STOXX 600

Με ελαφρά πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 – για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο «κόκκινο» – καθώς κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα ως προς τις επιτοκιακές μειώσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ, με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα στοιχεία εντός της εβδομάδας.  

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, αφού άγγιξε αρχικά χαμηλό εβδομάδας, με τις τράπεζες και τον κλάδο πολυτελών ειδών να καθοδηγεί τις απώλειες, της τάξης του 0,9% έκαστος. 

Ο εξαρτημένος από τις τράπεζες βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Μιλάνου παρουσίασε επιδόσεις κατώτερες έναντι των υπόλοιπων δεικτών, με πτώση 0,6%, αγγίζοντας χαμηλό εβδομάδας. 

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία για τη μεταποίηση Μαίου στην Ευρωζώνη που ανακοινώνονται την Πέμπτη, όπως επίσης και τα στοιχεία για τους μισθούς πρώτου τριμήνου. 

«Η παραγωγικότητα της Ευρωζώνης είναι εξασθενημένη, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του κόστους εργασίας στο πρώτο τρίμηνο ενδεχομένως να αντανακλά την υψηλότερη αποζημίωση προς τους εργαζομένους. Οι αυξανόμενες πιέσεις στους μισθούς της Ευρωζώνης υποδηλώνουν ότι ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που αναμένεται να ξεκινήσει θα είναι ρηχός», αναφέρει ο Γουίν Τουίν, στρατηγικός αναλυτής της Brown Brothers Harriman. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της AstraZeneca ενισχύθηκε 2,2% καταγράφοντας από τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των εταιρειών του δείκτη FTSE 100, αφότου ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα έσοδα κατά 75% στα 80 δισ.δολάρια έως το 2030. 

Ο κλάδος υγείας παρουσίασε καλύτερη επίδοση από το δείκτη STOXX 600 με άνοδο 0,7%. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News