Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν αναμονή Fed και Nvidia

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν αναμονή Fed και Nvidia

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων και εν όψει των κερδών της αγαπημένης της αγοράς Nvidia.

O βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 0,14% στις 39.863,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,21% στις 5.307,75 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 16.759,9 μονάδες.

O Διοικητής της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι χρειάζονται ακόμα «αρκετοί μήνες με καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό» προκειμένου να αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, αν και αναγνώρισε ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν σαφή πρόοδο.

Σε άλλη δήλωση, ο πρόεδρος της Fed Ατλάντα, Raphael Bostic, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι πραγματοποιούν πυρετώδεις συζητήσεις σχετικά με το ποιο είναι το επίπεδο των επιτοκίων που δεν επιβραδύνει ούτε τονώνει την οικονομία. Εξάλλου, αύριο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώνει τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης.

Στο μέτωπο των εταιρικών νέων, η Nvidia ανακοινώνει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη. Η εταιρεία έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας τεράστιας αύξησης των αποτιμήσεων της αγοράς το τελευταίο έτος και θεωρείται καμπανάκι για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης. Τα κέρδη της Nvidia είναι πιθανό να δώσουν τον τόνο για τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 2,5% και βρέθηκε κοντά σε υψηλό ρεκόρ. Οι ομοειδείς της Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) και Intel Corporation (NASDAQ:INTC) σημείωσαν άνοδο 1,1% και 0,9%, αντίστοιχα, ενώ τα τεχνολογικά βαρίδια, συμπεριλαμβανομένων των Apple (NASDAQ:AAPL), Microsoft (NASDAQ:MSFT) και Alphabet (NASDAQ:GOOGL), σημείωσαν άνοδο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News