Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική κίνηση εν μέσω διεθνούς πτώσης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική κίνηση εν μέσω διεθνούς πτώσης

Διόρθωση από τα νέα υψηλά 13 ετών καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών, επιβεβαιώνοντας τη διαπίστωση ότι το διεθνές κλίμα είναι ο οδηγός για την εγχώρια αγορά.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.497 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 15,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 1.337,81 μονάδες με βαρίδι την Alpha Bank που χάνει 0,86%, ενώ πιο περιορισμένες είναι οι απώλειες για την Εθνική με -0,19% και οι μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank ενισχύονται κατά 0,26% και 0,09% αντιστοίχως. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και της Ελλάκτωρ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ, της Alpha Bank και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς έχει μετριαστεί ο επενδυτικός ενθουσιασμός ως προς τις προοπτικές της νομισματικής χαλάρωσης. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων την Πέμπτη και την Παρασκευή με τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI και το γερμανικό ΑΕΠ, καθώς και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ την Παρασκευή. Επιπλέον, στο μικροσκόπιο θα μουν και τα πρακτικά της Fed που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη το βράδυ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα

Morningstar DBRS: Τα εμπόδια για τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι μένουν πίσω

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News