Business & Finance Δευτέρα 20/05/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται τη Δευτέρα στη Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει μόλις 0,05% στις 39.982 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,29% στις 5.318,3 μονάδες και τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,65% στις 16.794,36 μονάδες.

Tα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να δοκιμάσουν τις αντοχές της Wall Street που διαπραγματεύετεια σε νέα υψηλά.

Οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν την Παρασκευή την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, καθώς τα αισιόδοξα εταιρικά κέρδη και τα ηπιότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στήριξαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων φέτος.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq άγγιξαν και οι δύο ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow έκλεισε πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 40.000 μονάδων την Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η Deutsche Bank αύξησε τον στόχο της για το τέλος του έτους για τον S&P 500 στις 5.500 μονάδες από 5.100 μονάδες νωρίτερα, επικαλούμενη τη δύναμη των εταιρικών κερδών. Αυτό συνεπάγεται άνοδο σχεδόν 4% από το τελευταίο κλείσιμο του δείκτη.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia την Τετάρτη για να αποδείξουν ότι ο ηγέτης των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διατηρήσει την εκρηκτική ανάπτυξή του και να παραμείνει μπροστά από τους αντιπάλους του. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed είναι επίσης προγραμματισμένα για την ίδια ημέρα.

«Αυτή την εβδομάδα, θα τεθεί επί τάπητος το ερώτημα αν έχουμε πάει πολύ μακριά, πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News