Business & Finance Παρασκευή 17/05/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές μεταβολές – Βουτιά για την GameStop

Wall Street: Οριακές μεταβολές – Βουτιά για την GameStop

Υποτονικό είναι το κλίμα την Παρασκευή στην Wall Street, αλλά οι δείκτες οδεύουν σε άκρως θετικό κλείσιμο μιας εβδομάδας στην οποία κυριάρχησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

O βιομηχανικός Dow κινείται με άνοδο μόλις 0,09% στις 39.903,9  μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακές απώλειες 0,05% στις 5.294,42 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,11% στις 16.679,56 μονάδες. 

Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά κερδών αυτή την εβδομάδα, παρά τις μικρές απώλειες της Πέμπτης, με τον Dow Jones να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικά φράγμα των 40.000 μονάδων, το οποίο ξεπέρασε για πρώτη φορά αλλά για λίγο την Πέμπτη.

Τον τόνο αυτή την εβδομάδα έδωσαν οι ηπιότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις του πληθωρισμού των καταναλωτών, οι οποίες οδήγησαν τους δείκτες σε υψηλά ρεκόρ την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed προειδοποιούν ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη για να μειώσει τα επιτόκια και ότι ο χρόνος της κίνησης παραμένει αβέβαιος.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ηπιότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά προειδοποίησε ότι ένα θετικό σημείο δεν υποδηλώνει τάση και ότι δεν έχουν κλειδώσει οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams δήλωσε ότι αν και η εξέλιξη του πληθωρισμού των καταναλωτών ήταν θετική, δεν δικαιολογεί ακόμη άμεση μείωση των επιτοκίων. 

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Loreta Mester δήλωσε ότι η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να μειώσει τον πληθωρισμό και ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται περισσότερες ενδείξεις ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν υποχωρήσει.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit να σημειώνει άλμα άνω του 13% μετά τη σύναψη συνεργασίας με την OpenAI, τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, για να προσθέσει το περιεχόμενό της στα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. 

Η GameStop σημείωνει πτώση 24%, επεκτείνοντας τις έντονες απώλειες της Πέμπτης, καθώς το ράλι ανάκαμψης εξαντλήθηκε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News