Business & Finance Παρασκευή 17/05/2024, 11:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα ανοδική τάση προς τις 1.500 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα ανοδική τάση προς τις 1.500 μονάδες

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στη σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, παρά το διστακτικό ξεκίνημα, εν μέσω μικρής υποχώρησης των ευρωπαϊκών αγορών. Τα νέα εταιρικά αποτελέσματα έχουν δώσει ώθηση στην αγορά κόντρα στην κόπωση των διεθνών αγορών καθώς αξιωματούχοι σε Fed και ΕΚΤ περιορίζουν τις ελπίδες των επενδυτών για γρήγορη μείωση επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

O Γενικός Δείκτης στις 11:40, διαμορφώνεται στις 1.496,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 19 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,46%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,89% με οδηγούς ΕΤΕ και Alpha, ενώ πιο περιορισμένα είναι τα κέρδη για Eurobank και Πειραιώς.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, της Viohalco και της Lamda Develompent. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, της Πειραιώς και της Τιτάν.

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αν αυτή η ρήση ισχύσει και για τον Μάιο στο Χ.Α., τότε ο απολογισμός του μήνα αναμένεται ικανοποιητικός, με το χρηματιστηριακό ρητό «sell in May and go away» (πουλήστε τον Μάιο και βγείτε από την αγορά) να μπαίνει για φέτος «στον πάγο», σχολιάζει στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής» ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Μικρή πτώση και στάση αναμονής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News