Business & Finance Παρασκευή 17/05/2024, 11:12
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρή πτώση και στάση αναμονής

Ευρωαγορές: Μικρή πτώση και στάση αναμονής

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν νέα πτώση την Παρασκευή, αφού οι μετοχές διέκοψαν χθες ένα 9ήμερο σερί κερδώνμε φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα που επιβάρυναν το θετικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,22%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,36% και στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,26% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16%. 

Η μετοχή της Richemont κερδίζει 6,11% καθώς η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις κατά 3% και έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, παρά την υποχώρηση της ζήτησης στην Ασία. 

Η μετοχή της HSBC υποχωρεί μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο βασικός της μέτοχος Ping An Insurance ενδέχεται να επιθυμεί να μειώσει το μερίδιό του στη βρετανική τράπεζα.

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στην Ευρωζώνη που αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση, οριακά πάνω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2,0% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά οι traders είναι αβέβαιοι για το πόσες ακόμη μειώσεις ακολουθούν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Isabel Schnabel δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική όσον αφορά περαιτέρω μειώσεις του κόστους δανεισμού, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News