Business & Finance Πέμπτη 16/05/2024, 20:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Στα χαμηλά τους κρατήθηκαν οι αποδόσεις του ευρώ

Ομόλογα: Στα χαμηλά τους κρατήθηκαν οι αποδόσεις του ευρώ

Χαμηλό μηνός άγγιξαν ενδοσυνεδριακά στη σημερινή συνεδρίαση οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, καθώς η αγορά εξακολούθησε να κινείται στους ρυθμούς των χθεσινών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που επέστρεψε σε καθοδική τροχιά τον Απρίλιο. Ωστόσο, προς το τέλος της συνεδρίασης παρατηρήθηκε μικρή νευρικότητα. 

Τα στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος σε μία εξέλιξη που με τη σειρά της θα κάνει πιο εύκολες και τις επιτοκιακές μειώσεις από την ΕΚΤ. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης στο 2,43%, αφού όμως αρχικά διολίσθησε έως το 2,4%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου. Στη διετία, υποχώρησε στο 2,91%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου. 

Την Τετάρτη, το κόστος δανεισμού στη γερμανική 10εττία αποκλιμακώθηκε 12 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας την πορεία αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τετάρτης.

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε οριακά στο 3,73%, αφού στην αρχή είχε υποχωρήσει σε χαμηλό μηνός, στο 3,71%. Την Τετάρτη αποκλιμακώθηκε 16 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια έτους. Το spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών διαμορφώθηκε στις 130 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε στα ίδια επίπεδα στο 3,44% και στην πενταετία στο 3,95%. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News