Business & Finance Πέμπτη 16/05/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Λυγίζουν υπό το βάρος εταιρικών αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκές αγορές: Λυγίζουν υπό το βάρος εταιρικών αποτελεσμάτων

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν την Πέμπτη, παρά το παγκόσμιο ράλι που έχουν πυροδοτήσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν κάποια απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει μόλις 0,02%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,07%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,36%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με πτώση 0,33% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει οριακές απώλειες.

Η μετοχή της Siemens υποχωρεί σχεδόν 2%, αφού ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε πτώση 2% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στη βιομηχανική του δραστηριότητα λόγω επιβράδυνσης στο καίριο τμήμα αυτοματισμού εργοστασίων.

Η μετοχή της Deutsche Telekom σημειώνει πτώση 0,6%, παρά το γεγονός ότι ο γερμανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε τις ετήσιες προβλέψεις του μετά την επίτευξη υψηλότερων εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Η μετοχή της EasyJet χάνει πάνω από 7%, αφού η οικονομική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ζημίες προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αντιθέτως, η μετοχή της BT Group σημειώνει άνοδο 9% αφού ο όμιλος τηλεπικοινωνιών έσπρωξε το μέρισμά του υψηλότερα, επιτυγχάνοντας το πρόγραμμα περικοπής κόστους ύψους 3 δισ. λιρών ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι απώλειες στην Ευρώπη, αν και ομολογουμένως αρκετά μικρές, έρχονται σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση, μετά το ράλι της Wall Street σε νέα επίπεδα ρεκόρ και τα κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Ο κύριος καταλύτης ήταν η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ τον Απρίλιο κάτω από τις προσδοκίες, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια φέτος, πιθανότατα ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News