Business & Finance Τετάρτη 15/05/2024, 20:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε ελεύθερη πτώση οι αποδόσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Ομόλογα: Σε ελεύθερη πτώση οι αποδόσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ομολογιακές αποδόσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενομένου τον Απρίλιο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκιά της δύο φορές φέτος και ταυτόχρονα να κάνει πιο εύκολες τις επιτοκιακές μειώσεις της ΕΚΤ.     

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε 10 μονάδες βάσης, στο 2,44%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 12 Απριλίου. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηξε 0,3% τον Απρίλιο μετά την άνοδο 0,4% του Μαρτίου και του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.  

Μετά τα στοιχεία, οι επενδυτές αύξησαν τις προβλέψεις τους για δύο επιτοκιακές μειώσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ φέτος, αρχίζοντας πιθανόν από το Σεπτέμβριο. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς περιορίστηκε επτά μονάδες βάσης, στο 4,37%, σε χαμηλό μηνός, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ αμερικανικού και γερμανικού 10ετούς να διαμορφώνεται στις 193 μονάδες βάσης από τις 220 στα τέλη Απριλίου. 

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς αποκλιμακώθηκε 15 μονάδες βάσης, στο 3,75%, ενώ παρόμοιο ήταν το κλίμα και στην ελληνική αγορά με το κόστος δανεισμού στη 10ετία να υποχωρεί στο 3,44% και με το spread στις 100 μονάδες βάσης. Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς υποχώρησε κάτω από το 3%, στο 2,95%. Ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε μόλις στα 37 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News