Business & Finance Τρίτη 14/05/2024, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Παραβλέπει τις τιμές παραγωγού – Αναμένει τον Powell

Wall Street: Παραβλέπει τις τιμές παραγωγού – Αναμένει τον Powell

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές χονδρικής, ενώ οι επενδυτές αναμένουν αργότερα δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,13% στις 39.483,8 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,09% στις 5.225,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% στις 16.395,6 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Απρίλιο περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν. 

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους υπηρεσιών και αγαθών, σε μια ένδειξη παρατεταμένων πληθωριστικών πιέσεων στις αρχές του δεύτερου τριμήνου. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,3%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε ανοδικά κατά 2,2% -όπως αναμενόταν- καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το άλμα του 2,3% τον Απρίλιο του 2023. 

Παρά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση, οι λεπτομέρειες του δείκτη τιμών παραγωγούν καθησυχάζουν τους επενδυτές και τους αξιωματούχους της Fed, καθώς οι βασικές κατηγορίες που τροφοδοτούν τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας κατέγραψαν πιο υποτονική αύξηση.  Πιο ολοκληρωμένη άποψη θα σχηματίσει η αγορά αύριο, με την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News