Business & Finance Τρίτη 14/05/2024, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής και μοιρασμένα πρόσημα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής και μοιρασμένα πρόσημα

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω διεθνούς επιφυλακτικότητας καθώς αναμένονται στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα καθορίσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.475,95 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,01% με την αξία των συναλλαγών στα 12,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,05%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί μόλις 0,01% στις 1.284,68 μονάδες με την 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Σαράντης, του ΟΤΕ και της Coca Cola HBC. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν, της Τέρνα Ενεργειακή και της Eurobank.

Εξάλλου, στα εταιρικά νέα, αύξηση κατά 9,2% στα έσοδα του ομίλου και κατά 1,2% στο προσαρμοσμένο EBITDA (AL) εμφάνισε ο ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η θετική δυναμική στην Ελλάδα συνεχίζεται με αύξηση εσόδων κατά 10,3% και προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 1,5%. Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω ανάπτυξη των εσόδων από υπηρεσίες λιανικής καθώς και θετικό πρόσημο σε κινητή, ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεόραση, με ισχυρή ανάπτυξη υπηρεσιών ICT. 

Σήµερα τα βλέµµατα της αγοράς είναι στραµµένα στην ανακοίνωση της αναθεώρησης του δείκτη MSCI. Υπενθυµίζεται ότι ο δείκτης MSCI Ελλάδας αυτή τη στιγµή αποτελείται από 10 µετοχές και συγκεκριµένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ∆ΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Mytilineos και Motor Oil.

Η αγορά πριν καν κλείσει το πρώτο εξάµηνο πλησιάζει τις 1.500 µονάδες θυµίζοντας ότι έχει στόχο έτους τις 1.600 µονάδες, ενώ κινείται χωρίς υπερβολές και αυτό είναι το θετικό της κίνησης, µε τις αποδόσεις να εναλλάσσονται ανά περίοδο και καθηµερινά προσελκύονται νέα κεφάλαια µε τα παλαιά δύσκολα να αποχωρούν από το «τρένο», σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Πτώση για τον Dow μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News