Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για τον Dow μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις

Wall Street: Πτώση για τον Dow μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις

Δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους συναλλασσομένους να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τις δύο επόμενες ημέρες. 

Ωστόσο, ο Dow Jones υποχώρησε ελαφρώς κατά 81,33 μονάδες ή 0,21%, για πρώτη φορά μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας στις 39.431,51 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε οριακά χαμηλότερα 0,02% στις 5.221,42 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,29% στις 16.388,24 μονάδες. 

Έρευνα της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι καταναλωτές αύξησαν τις προσδοκίες τους για τις αυξήσεις των τιμών τον προηγούμενο μήνα τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε ετήσια βάση, οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξήθηκαν στο 3,3%. 

Οι μετοχές έχασαν τα αρχικά κέρδη τους μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της εν λόγω έρευνας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αύριο Τρίτη. Οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε οριακά στο 3,4% από 3,5% του Μαρτίου. 

Από τις μετοχές ξεχώρισε αυτή της GameStop, με άνοδο 87%, καθώς ο “Roaring Kitty”, του χρηματιστή της Reddit που ήταν πίσω από το short selling του 2021, εμφανίστηκε online για πρώτη φορά μετά από τρία έτη. 

Ο Dow γνώρισε την προηγούμενη εβδομάδα την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση στη διάρκεια του 2024 με κέρδη άνω του 2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% έκαστος στη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Μετά από μία σύντομα οπισθοχώρηση, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street επανήλθαν δυναμικά σε άνοδο και βρίσκονται τώρα σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά υψηλά του Μαρτίου. Οι Dow, S&P 500 και Nasdaq απέχουν όλοι περίπου 1% από τα ιστορικά υψηλά τους. 

Ενώ οι μετοχές αξίας συνεχίζουν τις υψηλές αποδόσεις τους στην Ευρώπη, οι μετοχές ανάπτυξης έχουν ευνοηθεί τον τελευταίο καιρό από τις βελτιωμένες προοπτικές των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Barclays. «Οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει από τα πρόσφατα υψηλοά τους, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις βελτιωμένες προοπτικές για τις αμερικανικές μετοχές ανάπτυξης», αναφέρει η βρετανική τράπεζα. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News