Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά αναμένοντας τον πληθωρισμό

Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά αναμένοντας τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street σε μια εβδομάδα που οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία θεωρούνται καθοριστικά για τη διαμόρφωση των προοπτικών της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και εν συνεχεια της κατεύθυνσης των αγορών.

Η άνοδος του S&P 500 αυτόν τον μήνα σχεδόν εξάλειψε τη διολίσθηση του Απριλίου, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι εικασίες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν υποχωρήσει μετά από μια σειρά ανοδικών εκπλήξεων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και προβλέπεται να καταγράψει αύξηση μικρότερη των τελευταίων τριών ετών, ωστόσο θα είναι αρκετά ψηλά για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι θέλουν αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται σταθερά για να επιτρέψουν μειώσεις των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23% στις 39.605,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,12% στις 5.229,24 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,25% στις 16.382,4 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενισχυμένοι από ορισμένα ισχυρά κέρδη, καθώς και από την προοπτική ενδεχόμενης μείωσης των επιτοκίων φέτος. 

Πάνω από το 90% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από την Παρασκευή, με σχεδόν το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις προβλέψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα εταιρικά νέα, η Arm Holdings κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση σχεδίων για την ανάπτυξη τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei Asia. Η Arm στοχεύει να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο κέντρο μέχρι την άνοιξη του 2025, αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ η μαζική παραγωγή, που πιθανότατα θα αναληφθεί από συμβεβλημένους κατασκευαστές, αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2025.

Η Intel σημειώνει άνοδο 1%, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Apollo Global Management για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής τσιπ στην Ιρλανδία αξίας 11 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News