Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 14:06
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συγκρατημένη διόρθωση με βαρίδι τις τράπεζες

ΧΑ: Συγκρατημένη διόρθωση με βαρίδι τις τράπεζες

Σε ελεγχόμενη κατοχύρωση κερδών προχωρούν ορισμένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρων, την ώρα που στις ευρωαγορές κυριαρχεί επιφυλακτικότητα ενόψει της ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων που θα καθορίσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.  

Η αγορά διορθώνει, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 2,46%, με καταγραφή νέων υψηλών 13 ετών.

O Γενικός Δείκτης στις 14:00, διαμορφώνεται στις 1.474,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 46 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,56%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,75% στις 1.281,07 μονάδες με την Alpha Bank στο -1,67%, την Eurobank στο -1,11%, την ΕΤΕ στο -0,57%, ενώ οριακή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Motor Oil και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Quest Συμμετοχών και των ΕΛΠΕ.

Η αγορά τηρεί στάση αναμονής ενόψει της αυριανής αναδιάρθρωσης του δείκτη MSCI, ο οποίος αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Mytilineos και Motor Oil. Επίσης, αύριο πρόκειται να ανακοινωθούν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ομίλου ΟΤΕ. Πάντως, οι αναλυτές εμφανίζονται σίγουροι για την κατάκτηση και των 1.500 μονάδων εντός των προσεχών εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, ήπια πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, , ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να δώσουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed. Μια μεγάλη γκάμα δεδομένων που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, όπως τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, αναμένεται να «τεστάρουν» το πρωτοφανές ράλι του STOXX 600.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Έρχεται νέο ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στροφή της UBS: Προτιμά την Ευρώπη έναντι της Wall Street

Deutsche Bank: 5 λόγοι αισιοδοξίας για τις αγορές

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News