Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 11:57
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση για ανάσες μετά το ράλι

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση για ανάσες μετά το ράλι

Στάση για ανάσες πριν δοκιμάσει τη νέα «πρόκληση» των 1.500 μονάδες κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας να ανοίγει με εμφανή σημάδια κόπωσης. Στο μεταξύ οι ευρωαγορές άνοιξαν αναζητώντας πρόσημο, καθώς ο επενδυτικός κόσμος αναμένει τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να δώσουν μερικές ενδείξεις για την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης και αφότου έκλεισε σε νέα υψηλά 13 ετών την Παρασκευή, η Λεωφόρος Αθηνών εμφανίζει πτωτικές τάσεις, με τον δείκτη να διαμορφώνεται πέριξ των 1478 μονάδων και να απομακρύνεται από το επόμενο σημείο αντίστασης στις 1498 μονάδες.

Ενόσω οι traders τοποθετούνται κατάλληλα για την κατοχύρωση των νέων υψηλών, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να «τεστάρει» τα νερά. Αύριο, Τρίτη, θα γίνει η αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI, ο οποίος αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Mytilineos και Motor Oil. Επίσης, αύριο πρόκειται να ανακοινωθούν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ομίλου ΟΤΕ. 

Αυτή την ώρα στο ταμπλό κινείται ανοδικά η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει πρόταση επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. 

Πτωτικά κινούνται οι τράπεζες ενόψει των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Ο τραπεζικός δείκτης λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης διαμορφώνεται πέριξ των 1.279 μονάδων. 

Στο μεταξύ, στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφονται μικτά πρόσημα, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να δώσουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed. Μια μεγάλη γκάμα δεδομένων που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, όπως τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, αναμένεται να «τεστάρουν» το πρωτοφανές ράλι του STOXX 600.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Πρόταση επιστροφής κεφαλαίου 0,50 ευρώ/μετοχή μετά από 13 χρόνια

ΧΑ: Το νέο στοίχημα, τα στηρίγματα και οι φετινοί «πρωταθλητές»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News