Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 11:09
ΑΓΟΡΕΣ

Αναζήτηση κατεύθυνσης στις ευρωαγορές – Τα στοιχεία που θα «τεστάρουν» τους δείκτες

Αναζήτηση κατεύθυνσης στις ευρωαγορές – Τα στοιχεία που θα «τεστάρουν» τους δείκτες

Με μικτά πρόσημα ανοίγει η εβδομάδα στις ευρωαγορές, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να δώσουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed.

Μια μεγάλη γκάμα δεδομένων που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, όπως τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, αναμένεται να «τεστάρουν» το πρωτοφανές ράλι του STOXX 600.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση με περιορισμένα κέρδη πέριξ του 0,1%, με ώθηση από τις μετοχές στον κλάδο του ταξιδιού και της αναψυχής. Ο γερμανικός DΑΧ είναι σχεδόν αμετάβλητος με πτωτικές τάσεις, όπως αντίστοιχα και ο γαλλικός CAC 40. Ήπια άνοδο εμφανίζει αυτή την ώρα ο ιταλικός FTSE MIB, καθώς και ο αγγλικός δείκτης FTSE 100.

Καθοριστικά για την πορεία των δεικτών αυτή την εβδομάδα θα είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία δημοσιεύονται την Τετάρτη. Παρότι τους τελευταίους μήνες ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι ελαφρώς υψηλότερος από το προσδοκώμενο, οι επενδυτές ελπίζουν ότι έχει αποκλειστεί κάθε σενάριο περί περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News