Business & Finance Παρασκευή 10/05/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια στην άνοδο – Κοντά στο ρεκόρ του ο S&P 500

Wall Street: Συνέχεια στην άνοδο – Κοντά στο ρεκόρ του ο S&P 500

Νέα άνοδος καταγράφεται στη Wall Street την Παρασκευή με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και τις ελπίδες για νομισματική χαλάρωση. Οι επενδυτές αξιολογούν τις δηλώσεις μιας σειράς ομιλητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,37% στις 39.533,4 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,33% στις 5.232,25 μονάδες κοντά στο ιστορικό υψηλό του (5,254.35 μονάδες) και ο Nasdaq προσθέτει 0,37% στις 16.405,67 μονάδες. 

Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση έχουν ενισχύσει την ελπίδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell την περασμένη εβδομάδα ουσιαστικά απέκλεισε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι μια αύξηση, και παρόλο που οι αξιωματούχοι της Fed απευθύνπυν προειδοποιήσεις για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, οι επενδυτές προσβλέπουν στον Σεπτέμβριο για την έναρξη του κύκλου μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι traders τιμολογούν σχεδόν 50% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο. 

Ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σημείο ανησυχίας, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποκλιμάκωση, αλλά το πιθανότερο είναι ο πληθωρισμός να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News