Business & Finance Παρασκευή 10/05/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντηρείται το μομέντουμ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντηρείται το μομέντουμ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να διασπά και τα επίπεδα των 1.480 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.483,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%.

Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,19% στις 1.281,74 μονάδες με την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται κατά 1,16%, την Alpha Bank να κερδίζει μόλις 0,09%, ενώ πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Eurobank (-0,34%) και της ΕΤΕ (-0,25%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Τιτάν και της ΕΥΔΑΠ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται και οι ευρωαγορές με ώθηση από τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, γεγονός που στηρίζει το σενάριο της έναρξης των επιτοκιακών μειώσεων από τη Fed. 

Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση, καθώς το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 0,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

H ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ δεν µπορεί παρά να «µαγνητίσει» τα επενδυτικά βλέµµατα που αναζητούν ικανοποιητικές αποδόσεις εν µέσω ενός απαιτητικού διεθνούς περιβάλλοντος, όπως σηµειώνει στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής» ο Πέτρος Στεριώτης, µέλος της Διεθνούς Οµοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA). Αυτό το ενδεχόµενο, σε συνδυασµό µε τις αναλύσεις ξένων οίκων που τονίζουν τη βελτίωση των θεµελιωδών µεγεθών της χώρας µας, προσελκύει νέα θεσµικά κεφάλαια στη λεωφόρο Αθηνών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ανοδικά με την ελπίδα της νομισματικής χαλάρωσης

Τιτάν: Υψηλές προσδοκίες για την αμερικανική αγορά

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News