Business & Finance Πέμπτη 9/05/2024, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Βουτιά της Jumbo

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Βουτιά της Jumbo

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, την ώρα που και οι ευρωαγορές κινούνται σε υποτονικό κλίμα αναμένοντας τη σημερινή απόφαση νομισματικής πολιτικής της BoE.

O Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.473,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,02% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 34 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,06%.

Ο τραπεζικός δείκτης δίνει στήριγμα στην αγορά με άνοδο 0,38% στις 1.281,47 με την Eurobank να ενισχύεται άνω του 1%, την Πειραιώς να κινείται με μικρή άνοδο 0,03%, ενώ μικρή πτώση καταγράφουν ΕΤΕ και Alpha.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν 6% καταγράφει η μετοχή της Jumbo. Ο CEO της εταιρείας κ. Απ. Βακάκης διέθεσε το 3% μετοχών μέσω placement με τιμή διάθεσης τα 27,20 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount 9,3% σε σχέση με τη χθεσινό κλείσιμο.

Ο Γενικός Δείκτης υπεραποδίδει έναντι πολλών ξένων αγορών, κάτι που µπορεί να µεγεθυνθεί το επόµενο διάστηµα, ενώ αρκετές ελληνικές µετοχές έχουν µπει και πάλι στα ραντάρ των θεσµικών, σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής». Παράλληλα, προσθέτει ότι καταγράφεται µια µετακίνηση κεφαλαίων σε τίτλους µικρότερης κεφαλαιοποίησης, µε το ενδιαφέρον να αυξάνεται σταδιακά αφού κάποια χαρτοφυλάκια µε ρευστότητα ψάχνουν αποδόσεις καθώς δεν ήρθε η διόρθωση που πολλοί περίµεναν.

Πλέον η αγορά έχει µπει στο club των 100 δισ. ευρώ, µε σκοπό να τα αυξήσει όσο περισσότερο µπορεί, σύµφωνα µε τον κ. Ζαχαράκη, µε τον τραπεζικό κλάδο να αποτελεί τον µεγαλύτερο τόσο από πλευράς κεφαλαιοποίησης όσο και από πλευράς συναλλαγών και να µπορεί έτσι να κάνει τη διαφορά τα επόµενα τρίµηνα, ενώ η αρχή των διανοµών µερισµάτων θα βοηθήσει ακόµη περισσότερο. Η Εθνική έχει ξεχωρίσει, µε τα αποτελέσµατα να βοηθούν σηµαντικά, θυµίζοντας παρ’ όλα αυτά το placement του υπόλοιπου ποσοστού που θέλει να δώσει το επόµενο διάστηµα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στην BoE

Wall Street: O Dow στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί για φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News