Business & Finance Τετάρτη 8/05/2024, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν μέσω αποτελεσμάτων και Fed

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν μέσω αποτελεσμάτων και Fed

Μεικτά πρόσημα επικρατούν την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν έναν καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων και αναμένουν περισσότερες δηλώσεις από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones συνεχίσει ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,02% στις 38.893,86 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,32% στις 16.279,89 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,16% στις 5.179,53  μονάδες.

Η πρόσφατη αισιοδοξία για ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων έχει υποχωρήσει μετά από της δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά βραχυπρόθεσμα.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari ανέφερε ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για το υπόλοιπο του έτους, διαψεύδοντας την αισιοδοξία για πιθανή μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο που προκαλέσαν τα ασθενή στοιχεία για τις μισθοδοσίες.

Πάντως, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Uber Technologies υποχωρεί κατά 6%, αφού η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με αυτοκίνητο ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες και έχασε τις εκτιμήσεις για τις τριμηνιαίες κρατήσεις.

Η ανταγωνίστρια Lyft τα πήγε πολύ καλύτερα και ενισχύεται 5,5%, αφού προέβλεψε υψηλότερες από τις αναμενόμενες ακαθάριστες κρατήσεις και βασικά κέρδη για το τρέχον τρίμηνο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News