Business & Finance Τρίτη 7/05/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο δείκτης STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο δείκτης STOXX 600

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, με τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να βρίσκεται στην πρώτη θέση, μετά τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ελβετικής UBS και της ιταλικής UniCredit. Το επενδυτικό κλίμα στήριξαν και οι αυξανόμενες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. 

Ο STOXX 600 ενισχύθηκε 1,1% στην καλύτερη συνεδρίαση σε διάρκεια τριών μηνών, ενώ ο δείκτης φόβου της αγοράς υποχώρησε σε χαμηλό μηνός. 

Ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύθηκε 2,5%, χάρη στην άνοδο 7,6% της UBS, αφού η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της από τη στιγμή που εξαγόρασε την Credit Suisse και τα οποία ήταν τρεις φορές υψηλότερα απ΄ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. 

Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, ενισχύθηκε 3,6% σε υψηλό 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δείκτης τραπεζών να καταγράψει κέρδη 2,3%. 

Ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 1,5% με τη μετοχή της BBVA να καταγράφει κέρδη 3,6%, καθώς η Sabadell απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της. 

Στην Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 1,4%, χάρη στα κέρδη 12,9% του κατασκευστή τσιπ Infineon καθώς ανακοίνωσε καλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις. 

Κέρδη 5% και 3% αντίστοιχα παρουσίασαν και οι γαλλικές οινοπνευματωδών Remy Cointeau και Pernod Ricard, αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε ανοικτός στη διευθέτηση της εμπορικής διένεξης με επίκεντρο το γαλλικό κονιάκ. 

Επίσης, ο επιμέρους δείκτης για το λιανεμπόριο ενισχύθηκε 1,4% καθώς η γερμανική Zalando κατέγραψε κέρδη 8,5%, στον απόηχο των υψηλότερων του αναμενομένου λειτουργικών κερδών της. 

Από τους υπόλοιπους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο άγγιξε επίσης ιστορικό υψηλό, χάρη στα κέρδη 1,3% της Shell μετά την είδηση ότι σχεδιάζει να πωλήσει το τμήμα πρατηρίων βενζίνης στη Μαλαισία. 

 

moneyreview.gr 

       

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News