Business & Finance Δευτέρα 6/05/2024, 19:00
ΑΓΟΡΕΣ

Σε θετικό έδαφος η Wall Street καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Fed

Σε θετικό έδαφος η Wall Street καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Fed

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν οι αυξάνονται οι πιθανότητες η Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια φέτος, μετά τα ηπιότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις μισθοδοσίες την Παρασκευή.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 και ο Nasdaq διαπραγματεύονταν σε υψηλά τριών εβδομάδων μετά τα στοιχεία της Παρασκευής που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, αφαιρώντας την πίεση από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Οι οικονομικές ειδήσεις ήταν ακριβώς οι σωστές. Εξακολουθούν να προκαλούν σημάδια υποκείμενης δύναμης στην οικονομία που θα επιτρέψουν στην αύξηση των κερδών να συνεχίσει να ευνοεί ένα περιβάλλον όπου οι τιμές των μετοχών μπορούν να προχωρήσουν», δήλωσε ο Mark Luschini, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Janney Montgomery Scott στη Φιλαδέλφεια.

«Ταυτόχρονα, δεν τρέχει τόσο έντονα ώστε να απειλήσει και πάλι την τρέχουσα στάση της Fed».

Οι traders αναμένουν μειώσεις επιτοκίων ύψους 46 μονάδων βάσης από τη Fed έως το τέλος του 2024, με την πρώτη μείωση να τοποθετείται τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την εφαρμογή πιθανότητας επιτοκίων της LSEG.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News